0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cevap Yaz Yeni KonuOkunmadi SayYazdir
Hz Mehdinin insanlar tarafından çok sevilmesi hakkındaki hadisi şerifler

Muhakkak ki o, insanların karşılaştıkları şerler sebebiyle, Mehdi'nin kendilerine en sevgilisi olmadıkça çıkmayacaktır.

(Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, sf. 27)

Yer ve gök ehli ondan razı olur.

(Heysemi, c. VII, sf. 313; Ebu Nuaym'dan, Suyuti, c. II, sf. 58; Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, sf. 31)

Allah, bütün insanların kalplerini onun muhabbetiyle dolduracaktır.

(El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, sf. 42)

Mehdi insanlara gelir de, onu yeni gelin gibi aşk ve muhabbetle kucaklarlar...

(Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, Sf. 35)

Onun hilafetinden yer ve gök ehli, bütün yabani hayvanlar, kuşlar, hatta denizdeki balıklar bile razı olacaktır .

(El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, sf. 31)

Bu fitnelerin en sonuncusu günahsız insanların öldürülmesidir ki, artık o zaman kendisinden herkesin razı olacağı bir gidişatta olan Hz. Mehdi çıkar.

(Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler  Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, Sf. 38)

Allah onun muhabbetini insanların kalplerine yerleştirecektir. Böylece onlar, gündüzleri arslan kesilen ve geceleri de ibadetle geçiren bir toplum olacaklar.

(Ukayli En-Necmu's-sakıb fi Beyanı Enne'l Mehdi min Evladı Ali b. Ebi Talib Ale't-Temam ve'l kamal)

Ümmet'i Muhammed'den memnun olmadık hiçbir fert kalmayacaktır.

(Kıyamet Alametleri, sf. 163)

Yüzü güzel, kokusu hoş, heybetli, fakat insanlara sevimli ve yakındır .

(Mehdi, Deccal, Mesih, sf. 102)



Facebook'a Ekle Cevap Yaz
nastenka
Ağustos 18, 2009, 08:45:25 ÖS


Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı

kurtarci bu perisan haksiz süpheci tehlikeli dünyaya birden bir yol vermesi ve birde herkesi üstün bir ruh olarak kutlamasi ve bu dünyanin hersey olmadigini insanlara müjdeler ve gercek bir dünyayla herkesi parlatir.




Facebook'a Ekle Cevap Yaz
kutsal el
Ağustos 17, 2010, 12:51:03 ÖÖ


Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı

Etiket:
Sayfa: [1] 2  Hepsi   Yukarı git
Yanıtla | Yazdır

TinyPortal v1.0 beta 3 © Bloc




3D Mimari Sunum | Toptan Mont | Toptan Sort | Toptan Bot | Çocuk Montu | Bebek Montu | Bebek Montlari | Ucuz Bot | Ucuz Mont | Çocuk Abiyeleri | Sünnet Kiyafetleri | Deniz Sortu | Deniz Sortlari | Toptan Gömlek | Toptan Pardesü | Toptan Takim Elbise